Home Permanente Make-up Huidverbetering Microdermabrasie Microneedling Dermaplaning Make-up Browbar De salon Academy Agenda & Prijslijst Webshop
Skin Essentials

Wat is Dermaplaning?

Dermaplaning is een huidverbeterende behandeling welke voor een stralende, frisse en egale huid zorgt. Dermaplaning is een behandeling waarbij met een speciaal chirurgisch mesje over de huid geschraapt wordt. Dit klinkt misschien een beetje eng, maar dat is het absoluut niet. Door het schrapen over de huid met het chirurgisch mesje worden dode huidcellen, donshaartjes, fijne rimpeltjes, oppervlakkige pigmentvlekjes, overtollig talg en vuilresten verwijderd wat resulteert in een glanzende huid. Hiernaast voelt de huid na een dermaplaning behandeling zo zacht als een babyhuid. Het resultaat is na een dermaplaning behandeling direct zichtbaar.

Wist je dat na dermaplaning de huid tot 60% meer werkstoffen opneemt? Het effect van alle aanvullende behandelingen en producten welke je thuis gebruikt zal nog mooier zijn.

Wanneer Dermaplanning?

Voordelen
✓ Direct resultaat
✓ Verwijdert dode huidcellen en donsharen
✓ Verfijnt fijne lijntjes, kraaienpootjes en oppervlakkige rimpels
✓ Vermindert de kans op onzuiverheden/ verstopte poriën
✓ Verheldert de huid en oppervlakkige pigmentvlekken
✓ De huid neemt de werkstoffen uit verzorgingsproducten tot 60% beter op
✓ Bevordert de aanmaak van collageen en elastine
✓ Egaliseert de huid
✓ Make-up blijft mooier en egaler op de huid
✓ De huid krijgt een prachtige glow

Wanneer kan ik de behandeling niet ondergaan?
De behandeling kan niet worden uitgevoerd bij:
• Actieve rosacea
• Actieve acne
• Open wondjes
• Verbrande huid
• Actieve herpes (koortslip)
• Eczeem
• Actinische Keratose (ruwe plekjes op de huid)
• Huidkanker
• Gebruik van Roaccutane, retinoïden, hydrocortisonen of antibiotica (bij Roaccutane dient het gebruik minimaal 6 maanden gestopt te zijn, bij retinoïden zoals Retin-A dient het gebruik minimaal 14 dagen voor aanvang van de behandeling gestopt te zijn)
• Botox en/of fillers moeten minimaal 14 dagen "rusten"

Na de behandeling


• Bescherm de huid met een zonnefactor, ook in de winter.
• Gebruik binnen 24 uur na de behandeling geen make-up.
• Niet intensief sporten binnen 24 uur na de behandeling.
• Geen sauna of zwembaden binnen 48 na de behandeling.
• Geen zonnebank of zonnebaden binnen 14 dagen na de behandeling.
• Het behandelde gebied mag niet geharst of geëpileerd worden gedurende 14 dagen.
• Gebruik geen producten of laat geen behandelingen uitvoeren met fruitzuren of een exfolierende werking gedurende minimaal 14 dagen.
• Zorg altijd voor schone kwasten/ sponsjes en schone handen bij het aanbrengen van producten.

Veelgestelde vragen over dermaplaning

Groeien de haartjes dikker en donkerder terug?
Een van de grootste misvattingen over dermaplaning is dat na de dermaplaning behandeling de haartjes dikker en donkerder terug zouden groeien. Dit is echter niet mogelijk, haargroei is genetisch en hormonaal bepaald. De haartjes welke dus verwijderd worden groeien op de zelfde manier terug omdat de behandeling geen invloed heeft op de haarfollikels. Bij dermaplaning verwijderen we enkel niet-gepigmenteerd, kort en donsachtig lichaamshaar.

Veroorzaakt dermaplaning acne?
Dermaplaning veroorzaakt geen acné. Dermaplaning mag niet uitgevoerd worden op een huid met active acne in verband met verspreiding van bacteriën en risico op wondjes. Het is echter wel een goede behandeling om de hoornlaag te verdunnen en verstopte poriën te verminderen. Hierdoor neemt de kans op acne juist af.

Veroorzaakt dermaplaning pigmentvlekken?
Dermaplaning veroorzaakt geen pigmentvlekken. Zeker na een dermaplaning behandeling dient de huid goed beschermd te worden met een SPF50+. De huid is ontdaan van alle dode huidcellen en donshaartjes en is daardoor tijdelijk wat gevoeliger. Door het verwijderen van dode huidcellen en het toevoegen van een vitamine C serum kunnen bestaande pigmentvlekken juist verhelderd worden.

Is dermaplaning pijnlijk?
Dermaplaning wordt uitgevoerd door een gediplomeerd en gecertificeerd schoonheidsspecialiste. Met een speciaal chirurgisch mesje worden de dode huidcellen en donshaartjes als het ware van de huid geschraapt. Dermaplaning wordt doorgaans als rustgevend ervaren en doet dus absoluut geen pijn. Er is na de dermaplaning behandeling geen downtime. Wel kan de huid licht rood reageren na de behandeling, dit verdwijnt binnen 2 uur.

Producten

Thuis verder gaan met de verzorging van je huid? De producten van Reviderm sluiten aan bij de behandeling in de salon.
Interesse in de producten? Vraag ernaar tijdens je behandeling in de salon of bestel via whatsapp: 06-44181381 of email: info@skinessentials.nl.

Adres


Van Vollenhovenstraat 15

4561JJ, Hulst

Openingstijden


Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: geopend op afspraak
Donderdag: geopend op afspraak
Vrijdag: geopend op afspraak
Zaterdag: geopend op afspraak
Zondag: gesloten

Contact


Tel: +31 (0)644181381 (enkel whatsapp)
Email: info@skinessentials.nl.